Jdi na obsah Jdi na menu

Antická zemina

article preview

Antické zeminy Florentské

Jak již samotný název napovídá, tato jedinečná technika pochází z Florencie 

florencie.jpg

Antické Zeminy Florentské jsou jedinečnou prestižní dekorací, která opět umožňuje vytvářet půvab a mimořádnou krásu známou z renesančních paláců a historického italského umění. Umění vytříbeného k dekoracím prostředí, oceněného a vyhledávaného na celém světě.

 Díky speciálním a jedinečným vlastnostem, značné anticke-zeminy-florentske.jpgjednoduchosti a rychlosti aplikace Antických Zemin Florentských, mohou stěny vašich vil, apartmánů, bytů, kanceláří získat jedinečnou nádhernou a neopakovatelnou atmosféru za příznivou cenu.

Vzorník ZDE.

 

Antické zeminy florentskéPoužitím antických zemin florentských se dosahuje úpravy interiérů v antickém stylu. Jedná se o ekologický, otěruvzdorný, omyvatelný a prodyšný materiál. Díky této vlastnosti je vhodný i na památkové objekty a na povrchy ošetřené sanační maltou.

Standardně připravenou stěnu tedy nejdříve natřeme speciálním základním nátěrem, který je určen pro antické zeminy a který povrch stabilizuje, ale hlavně zajistí, aby k němu následný dekorativní nátěr dobře přilnul.

Hmota hlavního nátěru je bílá, proto vybereme speciální barvivo, které do ní přimícháme, abychom vytvořili požadovaný odstín. Barva se podobá šlehačce. Nanášíme ji širokým plochým štětcem, a to krátkými, mírně zaoblenými tahy vedenými jakoby do ztracena. Vytváříme jakási písmena V jedno přes druhé a v různém natočení, dokud zcela nezakryjeme podklad, který ovšem smí místy prosvítat.

Barvu dál neroztíráme, hrudky nebo plastické brázdy zanechané štětcem nejsou závadou, naopak jsou nutné, počkáme deset až patnáct minut a povrch pak plastovým hladítkem uhladíme. Ale opět postupujeme specifickým způsobem: Povrch uhlazujeme v nepravidelných, krátkých tazích různými směry a setřenou barvu z hladítka průběžně odstraňujeme. Hladítkem vlastně vytváříme konečnou podobu. Výsledkem jsou fleky a kresba připomínající plíseň.

Antické zeminy florentské je možno u nás objednat od 390Kč/m2

 

Náhledy fotografií ze složky Antické Zemité malby, patiny